News from Contechma

This is some blog description about this site
Font size: +
3 minutes reading time (509 words)

Good, Better and Best

Good, Better and Best

Contechma, een samenvoeging van consultancy, technologie en management. Deze unieke combinatie van het dienstenaanbod leverde Contechma BV binnen vier jaar al een onderscheidende marktpositie op. Contechma begeleidt veranderingstrajecten van A tot Z. Contechma BV adviseert, ontwikkelt en implementeert de gewenste producten om de bedrijfsprocessen te optimaliseren en zet het desgewenst in de markt. De werkwijze leidde reeds tot een technisch hoogstandje dat begin volgend jaar op Europa ’s grootste tuinbouwbeurs ‘De International Horti Fair’ gepresenteerd zal worden.

Hierbij gaat het om een innovatief pakket voor de Glastuinbouw dat zorgt voor een ultiem kasklimaat. Contechma ontwikkelde hiervoor samen met Penn-TS (Textile Solutions)het zogenoemde Ombra-DLS, dat staat voor Dynamic Light management Solutions. Een uniek product. Momenteel gebruiken glastuinders tot wel vier verschillende doeken om het licht of beter schaduw in de kassen te regelen. Dat is arbeidsintensief en duur. Wij hebben samen met Penn-TS een doek ontwikkeld dat deze vier doeken vervangt en ook nog eens kan zorgen voor een hogere productie, een goede vochtregulering en een beheersbare luchtcirculatie waardoor het klimaat in de kassen veel stabieler word.

Proef op de som

Aanzet tot de ontwikkeling vormden universitaire contacten en onderzoeken in Turijn en Wageningen waarin het belang van de lichtsturing op de groeiontwikkeling van planten werd aangetoond. Door Leo Jasper’s achtergrond in de textieltechnologie, de opgedane kennis over klimaatregeling in kassen aangevuld met de kennis van productie van innovatieve breisels van Penn-TS werd de link snel gelegd. Met succes. De universiteit van Wageningen onderzocht reeds twaalf prototypes en erkende de positieve werking. Acties zijn gestart om het product bij Proeftuin Zwaagdijk in samenwerking met Demokas uitvoerig te testen om uiteindelijk de puntjes op de i te zetten. Samen met Proeftuin Zwaagdijk gaan we vervolgens een compleet pakket van diensten ontwikkelen dat we begin volgend jaar kunnen aanbieden.

Betrouwbaar en betaalbaar

Het uiteindelijke doel is om de ecologische tuinbouw te bevorderen. Dat kan met zo’n betrouwbaar én betaalbaar systeem. Samen met de klant creëren we het gewenste klimaat. Pas als dat bereikt is, zit onze taak er op.

Zo begeleiden we ondernemers innovatief op weg naar de beste resultaten. Een unieke werkwijze, wij gaan verder waar anderen stoppen. Daardoor kunnen we succes garanderen en de continuïteit waarborgen. Als kleine onderneming richten we ons specifiek op het MKB. Onze kleinschaligheid resulteert in lage overhead dus betaalbare tarieven, die overigens met de ontwikkeling en implementatie van onze innovatieve oplossingen ook weer snel zijn terugverdiend.”

Thuis in alle markten

Het aanbieden van zo’n compleet pakket brengt natuurlijk de nodige verantwoordelijkheden met zich mee. Adviseren, ontwikkelen, implementeren, de passende marktstrategie en indien gewenst de afzetmogelijkheden en logistieke trajecten in kaart brengen, Contechma gaat dus echt ‘all the way’. Dat vergt commitment maar geeft ook blijk van een grenzeloos vertrouwen in onze eigen kracht.

Onze nieuwste ontwikkeling in de glastuinbouw is daarvan een mooi voorbeeld, maar we zijn van veel meer markten thuis. Een groot netwerk stelt ons in staat om intensief samen te werken met specialistische partners. Zo kunnen we in alle branches opereren. Contechma haalt het beste boven, altijd en overal. Succes gegarandeerd.

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Proof of Concept OMBRA-DLS in greenhouse Honselers...
Sustainable cooperation with Priva BV
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Tuesday, 28 March 2023

Subscribe to our Newsletter

Periodically we can keep you informed about news, research and other interesting items in our fields. We do not share your information with 3rd parties!
captcha 
You will receive an email to validate the provided email. Please white-list our site. Thank you!

What Clients say...

Do review some of our customer's testimonials and see how others think of our services. If you want to share your opinion, feel free to submit a review. We appreciate your input very much.

Reviews on Contechma

 

Contact Information

Telephone: +31 (0)45 5333631      
Mobile    +31 (0)6 13784969      
Fax    +31 (0)45 5333632    
Email:
Website: www.contechma.com

SiteLock    

Top